Je zonnepanelen laten reinigen? Sito presto!

Je zonnepanelen laten reinigen, zodat ze weer schitteren in de zon en optimaal renderen? Da’s de favoriete klus van PLECO Ramenwassers uit Erpe-Mere. Geen dak te hoog of te steil. Wij zijn professioneel uitgerust en bezitten alle kennis om je zonnepanelen snel en zorgvuldig schoon te maken.

Het beste zicht op de wereld begint bij ons.

Wij komen gratis langs en bezorgen binnen de 48u jouw offerte 💪

Je zonnepanelen laten reinigen

Liggen je zonnepanelen er vuil bij, vol aanslag en mos? Dan is je rendement fel gezakt, dat weet je ook. Maar je benen breken? Liever niet, nee. Je zonnepanelen laten reinigen door ervaren glazenwassers is een slimmer idee.

Zo werkt Pleco ramenwassers:

 • Eerst komen we (gratis!) langs om de staat van je zonnepanelen op te meten. Zijn ze extreem vuil en/of lastig te bereiken? Dan zetten we de grote middelen in (chemicaliën, hoogtewerker,…)
 • Op de afgesproken dag staan we aan je deur. Je krijgt hiervan tijdig een mailtje, zodat iedereen weet wat gedaan tegen wanneer.
 • Je hoeft niet per se thuis te blijven en we hebben geen water nodig. Wel hebben we toegang nodig tot het dak en/of doorgang tot de tuin. Je zonnepanelen hoeven niet uit te liggen.
 • Een babbeltje? Dat mag zeker! We willen ook en vooral dat jij op je gemak bent. Dus we luisteren graag naar je noden en wensen van het moment. Ineens je ramen wassen ook? Dat kan.
 • Zit de schoonmaak van je zonnepanelen erop? Dan laten we je huis vanbuiten proper achter. De heldere factuur volgt diezelfde avond nog.

   

  Je zonnepanelen schoonmaken? Doen wij graag en goed

  Zonnepanelen schoonmaken is geen sinecure, ook niet voor een ervaren bedrijf als wij. Wij stellen veiligheid voorop en werken alleen met professioneel materiaal. Zo ben jij zeker van het allerbeste resultaat.

  Veiligheid voor alles

  Zonnepanelen schoonmaken is een intensieve bezigheid. We werken op grote hoogte, vanop een ladder, met een telescopische steel. Toch wel een risico. Maar we weten waarmee we bezig zijn en zijn volledig uitgerust: dienstwagen, werkkledij, veiligheidsschoenen en professionele ladders.

  Draaiboek op jóuw maat

  Voor elke klant, dus ook voor jou, maken wij een draaiboek op maat met de beste werkwijze om jouw zonnepanelen te reinigen tot in de kleinste hoekjes. Want daar zit de meeste bevuiling. Bij complexe situaties, hoger dan 14m of verder dan 10m, halen we er een hoogtewerker bij.

  Gediplomeerde ramenwassers

  Jonas volgde een professionele opleiding ramenwasser bij Cleaning Lab. Naast professioneel ramen en zonnepanelen schoonmaken, kwamen ook de veiligheid, materiaalkeuze en best practices aan bod. Enzo heeft daarnaast een VOL-VCA-diploma voor leidinggevenden op zak.

  Professioneel materiaal

  Wij werken alleen met professioneel high-end materiaal, aangekocht bij betrouwbare Belgische partners. Omdat we het belangrijk vinden de lokale handelaar te steunen. Maar vooral: zo ben jij zeker van het allerbeste resultaat.

  Je zonnepanelen laten reinigen door professionals?

  Wij komen gratis langs en bezorgen binnen de 48u jouw offerte 💪

  PLECO komt niet zomaar je zonnepanelen reinigen, nee.

  Bij ons krijg je:

  Vaste partner

  Met vertrouwde gezichten en gemoedelijke babbels. We maken graag tijd voor jou.

  Klare service

  Wij zweren bij een klare service met transparante offertes, correcte prijzen en heldere facturen.

  Gemoedsrust

  Jij bent zeker dat alles volgens afspraak én veilig verloopt. Laat de planning maar over aan ons.

  Topresultaten

  Het beste zicht op de wereld begint bij ons. Dankzij onze passie & expertise, oog voor zorg & perfectie.

   

  PS: dit doen we niet:

  • algemene schoonmaak bij particulieren
  • daken & schouwen reinigen of gevels afstomen
  • onze kat sturen of in bloot bovenlijf werken (sorry! 😅)
  Ramen wassen
  Kantoorruimte
  Zonnepanelen reinigen

  Zie je ‘t graag blinken, net als wij?

  Deze slimmeriken zijn al fan van PLECO Ramenwassers

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Enorm tevreden van dit Pleco-Team! Vlot antwoord, vlotte service, vlot werk. En onze ramen zijn zelden al zo proper geweest!!! 🤩 Zonnepanelen zijn ook weer aan het shinen, 100% klaar voor de zomer! Hartelijk bedankt, en tot snel!”

  Julie Claes

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  “Dankzij PLECO schitteren onze zonnepanelen en dakramen als weleer…alsook onze KiloWatt uur opbrengst! 💪 Hartelijk bedankt voor de fantastische service en klantvriendelijkheid!😉👍”

  David Van de Mergel

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Professionele communicatie & prima uitvoering van de werken. Aangenaam samenwerken. Een aanrader!”

  Bérengère Minnaert

  Wat denk je, zullen wij ook eens kennismaken?

  Wij komen gratis langs en bezorgen binnen de 48u jouw offerte 💪

  Zonnepanelen laten reinigen: veelgestelde vragen

   

   

  Wat is de prijs van zonnepanelen laten reinigen?

  We kunnen je nu helaas geen exacte prijs meegeven zonder dat we eens ter plaatse zijn geweest.

  Daarom komen wij graag persoonlijk langs ter kennismaking en bezorgen jou daarna een offerte op maat binnen de 48 uur. Helemaal gratis, trouwens!

  De prijs van zonnepanelen reinigen wordt bepaald door het aantal panelen, de bevuiling en de moeilijkheidsgraad om erbij te geraken. Altijd inbegrepen is onze persoonlijke service met correcte adviezen.

  Bij ons geen broodje aap. Wij bouwen graag langdurige relaties uit met onze klanten in wederzijds vertrouwen.

  Hoe verloopt de betaling?

  Geen zorgen. Je hoeft niet thuis te zijn of geen cash in huis te hebben. Als we zijn langsgeweest, krijg je diezelfde avond nog de factuur in je mailbox. Jij betaalt makkelijk elektronisch (en liefst binnen de betaaltermijn 😉).

  Hebben jullie water nodig?

  Nee. Wij hebben geen water nodig om de simpele reden dat we zelf ons water bijhebben. Wij werken met speciaal osmosewater, wat een 100% streepvrij resultaat oplevert. Bovendien kan dit geen kwaad voor je planten of dieren.

  Is jullie water gevaarlijk voor de vissen in mijn vijver?

  Nee, helemaal niet! Wij werken met het zuiverste water en zonder chemische producten. Het water dat via de dakgoot terugvloeit naar de vijver is 100% veilig voor plant en dier.

  Zonnepanelen reinigen of niet?

  Dat wordt wel eens ter discussie gesteld, zelfs door de installateurs van zonnepanelen. Maar ons antwoord is JA! Want … als je wil dat je zonnepanelen opbrengen, dan moet de zon er toch aan kunnen?

  Als je zonnepanelen vol mos, bladeren of aanslag zitten, dan zakt je rendement. En de regen alleen gaat al die vuiligheid niet wegspoelen. Dus JA, dan laat je je zonnepanelen best wél reinigen.

  En als het even kan, wees de ergste bevuiling voor. Wacht geen 7 jaar tot de eerste schoonmaakbeurt… dan staan je panelen al vol mosbloempjes en is het bijna te laat.

  Niets moet, maar je zonnepanelen waren wel een investering en die wil je toch onderhouden? Plus: blinkende zonnepanelen zorgen mee voor de uitstraling van je huis.

  Wanneer zonnepanelen reinigen?

  Een goeie regelmaat om je zonnepanelen te reinigen is 1 keer per jaar.

  Al hangt dit ook af van waar je woont (bos, stad, kust,…) en hoe groot de hellingshoek is. Hoe platter je zonnepanelen liggen, hoe sneller het vuil er zich aan vasthecht.

  Check regelmatig (indien mogelijk) en roep tijdig onze hulp in. Check ook op vogelpoep. Dat goedje is zuur en tast je zonnepanelen aan.

  💡 Extra tip: Zorg dat je zonnepanelen proper staan tegen de zomer, want dan schijnt de zon (meestal toch) het felst. En dan leveren je zonnepanelen natuurlijk het meest op.

  Is stof op mijn zonnepanelen een probleem?

  Stof op je zonnepanelen is geen probleem. Dat waait of regent er wel af. Als er meer dan stof alleen op je panelen ligt, dan wordt het wel dringend.

  Mag ik mijn zonnepanelen zelf afwassen?

  Ten eerste: reinig je zonnepanelen altijd met osmosewater, nooit met leidingwater.

  Osmosewater is ultragefilterd water waar geen kalk of andere mineralen meer inzitten. Dat zorgt voor een loepzuiver resultaat. Met gewoon leidingwater krijg je last van kalkresten, wat nog meer vuil zal aantrekken. Gebruik ook nooit zeep of andere producten om je zonnepanelen af te wassen.

  Ten tweede: denk aan je eigen veiligheid. Doe geen zotte dingen. Zonnepanelen reinigen gaat niet enkel over het risico op vallen, maar er is ook elektrocutiegevaar. Wij werken met een telescopische steel waar een aarding op zit, om een schok te vermijden.

  Komen jullie ook als het vriest?

  Nee. Dan is het technisch niet mogelijk om je zonnepanelen te reinigen. We contacteren jou dan tijdig voor een nieuwe afspraak.

  Reinigen jullie ook ramen, dakramen en veranda’s?

  Wij reinigen ook raampartijen en veranda’s, absoluut. Geef al je extra noden en wensen maar mee tijdens ons plaatsbezoek.

  Wij zetten ramen wassen als aparte service op jouw offerte. Jij kiest: wens je het totaalpakket of neem je aparte diensten af? 👉 Check hier onze service voor ramen wassen

   

  Welke regio bedienen jullie?

  Onze thuisbasis is Erpe-Mere. Vandaaruit bedienen wij de volledige Dender- en Scheldestreek. Van Aalst tot Geraardsbergen en van Wetteren tot Gent.

  Woon je in de regio’s Melle, Merelbeke of Gentbrugge? Rond Haaltert, Herzele of Ninove? Dan komen wij met plezier langs!

  Werken jullie ook voor bedrijven?

  Jazeker. PLECO Ramenwassers is ook vaste partner van bedrijven in de regio. 👉 Check hier ons aanbod voor bedrijven